Тематичний архів статей

З "браток" - У Співгромадяни


В умовах кризи у світі відзначається усіліленіе міграційних процесів. У пошуках кращої долі багато співгромадяни, раніше не думали про еміграцію, все пильніше поглядають на захід. Нехай навіть цей захід є сходом Європи.

Найбільш доступним і простим виглядає переїзд на постійне місце проживання до Болгарії для тих, хто готовий купити недвижимость в Болгарии или уже имеет там жилье. Для клиентов болгарских риэлтерских компаний оформление вида на жительство в большинстве случаев включено в перечень сопутствующих услуг. Одновременно у покупателя возникает статус резидента. В течение пяти лет ежегодно продлевается действие вида на жительство, а затем оформляется право на ПМЖ. Вместе с ним иностранец, купивший недвижимость в Болгарии може скористатися цілим рядом соціальних пільг, в числі яких безкоштовну освіту і медичне обслуговування. Єдина вимога - велику частину року жити на території Болгарії.

Якщо Ви маєте свій прибутковий бізнес, то можете отримати параво на постійне проживання на Балканах, зареєструвавши в Болгарії представництво іноземного підприємства з інвестиціями не менш ніж півмільйона доларів. У цьому випадку можна обійтися без власного житла. Оформити цей варінт досить просто - процедура відпрацьована, є фахівці, які швидко і грамотно зроблять це за дорученням.

Ще простіше отримати посвідку на проживання, не купуючи нерухомість - це відкрити в країні банківський рахунок з певною невеликою сумою на ньому - дюжина мінімальних зарплат. Ці гроші залишаються вашими і ними можна скористатися в подальшому.

Особливий варіант - вид на проживання для пенстонеров. При цьому пенсіонери повинні бути достатньо забезпеченими людьми.

Витяг з закону Болгарії про іноземців про умови отримання ПМЖ:

болгарське походження; укладення шлюбу з болгарським громадянином або з постійно проживають в країні іноземцем за умови, що шлюбний стаж складає не менше 2 років; статус неповнолітнього неодруженого дитини болгарських громадян або постійно проживають у країні іноземців до його повноліття; статус батьків болгарських громадян, які забезпечують цим громадянам визначений законом зміст, а у разі усиновлення - за умови, що з дня усиновлення пройшло не менше 3 років; безперервне проживання на законних підставах РБ протягом останніх п'яти років, за винятком терміну денного навчання в ліцензованому навчальному закладі; посвідчення Державного агентства іноземних інвестицій про інвестування в економіку країни суми, що перевищує 500 000 доларів США; народження на території Республіки Болгарія і втрата болгарського громадянства (на підставі міждержавних угод з переселення або за власним бажанням), якщо особа декларувало бажання влаштуватися на постійне проживання в Болгарії.

  Схожі новини:
  •  Корисна Інформація Для покупців нерухомості в Болгарії
  •  Чи можна отримати ВНЖ в Болгарії Шляхом Покупки Нерухомості
  •  Друге Громадянство Болгарії
  •  Оформлення болгарського громадянства для громадян РФ і СНД
  •  Нерухомість У Болгарії - чи варто купувати і якщо так - Чому?