Тематичний архів статей

 Бізнес-Еміграція - не такий страшний чорт, як його малюють.


           

Чехія на даний момент є однією з найбільш привабливих країн для еміграції. Це одна з небагатьох країн колишнього соціалістичного табору, яка змогла за порівняно короткий час побудувати стабільну економіку. На даний момент Чехія посідає 27 місце в світі за рівнем життя і одночасно має низький рівень злочинності, безробіття і корупції.

Чому саме Чехія?
У Чехії низькі ціни на одяг і продукти харчування, а також відносно низькі в порівнянні з розвиненими країнами Європи ціни на нерухомість.

Чехія - член Європейського союзу й одна з країн Шенгенської угоди. Тому дозвіл на перебування в Чехії дає право на вільне переміщення по всіх країнах ЄС, що входять до Шенгену з правом перебування в будь-якій країні до 90 днів на рік без права на роботу.

Держава допомагає громадянам реалізувати себе, стимулюючи розвиток ініціативи та підприємництва, встановлюючи чіткі і зрозумілі правила гри.

Середня освіта в Чехії безкоштовно, а вищу освіту можна отримати як на бюджетній, так і на комерційній основі. Дипломи чеських вузів визнаються на території всього ЄС, так що проблем з працевлаштуванням у випускників не виникає. Також в Чехії одна з найкращих у світі систем охорони здоров'я.

Ще одним важливим для емігрантів з СНД моментом є те, що чеський мова належить до слов'янської групи мов, тому при його вивченні особливих проблем, як правило, не виникає. Менталітет чехів також близький до слов'янського, тому адаптація в новій країні пройде для Вас безболісно.

Виходячи з усього вищесказаного, можна стверджувати, що в Чехії потенційні емігранти знаходять все, чого їм не вистачає в країнах СНД: впевненість в майбутньому, спокій за дітей, розвинену економіку, стабільність, чисті повітря і воду, доглянуті міста і села, високий рівень сервісу і медичного обслуговування.

Що ж таке бізнес - еміграція? Бізнес-еміграція - один з найлегших способів, щоб легально перебувати на території Чехії, мати право на роботу, взяти іпотеку і придбати житло, а при бажанні ще й вести свій бізнес.

Суть цієї програми полягає в наступному:
У Чехії відкривається Чеське юридична особа (SRO), в якому Ви є засновником. Після реєстрації фірми Ви, як її засновник, отримуєте право на отримання бізнес-візи. Термін дії бізнес-візи - 1 рік з можливістю подальшого продовження. Через 5 років за умови регулярного продовження візи та виконання основних вимог, Ви можете претендувати на отримання ПМЖ. Володар ПМП має ті ж права, що й громадянин Чехії, крім права на волевиявлення. Через 10 років Ви можете претендувати на отримання громадянства.

Основні переваги бізнес - еміграції:
• Засновників фірми може бути декілька, що дає можливість виїхати з сім'єю, друзями або партнерами;
• Нерухомість на території Чехії іноземець, як фізична особа, купувати не може. При оформленні фірми можна придбати нерухомість на юридичну особу. Придбання нерухомості можливе за допомогою іпотечного кредитування. Після цього засновники фірми можуть вільно розпоряджатися нерухомістю, в тому числі - здавати її в оренду;
• Після реєстрації юридичної особи в Чехії, всі засновники мають право на отримання бізнес - візи строком на 1 рік з правом подальшого продовження на 2 роки. Через 5 років за умови регулярного продовження візи, можна претендувати на отримання виду на ПМП. Через 10 років можна претендувати на отримання громадянства;
• Проживаючи в Чехії з бізнес - візі, кожен має право на отримання вищої освіти в одному з ВНЗ Чехії. Провчившись 3 роки в недержавному вузі можна отримати ступінь бакалавра і почати трудову діяльність. Потім можна продовжити навчання в державному вузі і отримати ступінь магістра;
• Проживаючи в Чехії з бізнес - візою можна легально працювати (від імені своєї фірми);
• Перші два роки після реєстрації фірма може показувати нульовий баланс, тобто не працювати взагалі.

Таким чином, програма "Бізнес - еміграція до Чехії" для тих, хто:
• Хоче емігрувати в одну з країн ЄС;
• Бажає вкласти свої кошти в бізнес у країні з розвиненою і стабільною економікою.

Успішному веденню бізнесу в Чехії сприяють:
• Стабільна політична та економічна ситуація;
• Розвинена банківська система;
• Щодо проста система оподаткування;
• Прекрасне ставлення держслужбовців.

Які вимоги пред'являються до бажаючих виїхати до Чехії за програмою "Бізнес - еміграція"?
• Відсутність судимості у всіх засновників фірми;
• Наявність закордонних паспортів терміном дії не менше 15 місяців.

Яка процедура оформлення юридичної особи в Чехії?
Можлива реєстрація юридичної особи двома способами:
1. Реєстрація з присутністю засновника у Чехії.
2. Надання послуги з реєстрації фірми дистанційно.

Перший варіант - Ви особисто присутні в Чехії в момент реєстрації Вашої фірми і відразу ж стаєте її директором. При цьому Вам необхідно буде внести на рахунок фірми статутний капітал у розмірі 200 000 крон.

Другий варіант - Ваша присутність в Чехії при реєстрації юридичної особи не вимагається. Вам необхідно лише підписати довіреність і наші партнери в Чехії зроблять все за Вас.

Також Вам не потрібно самостійно вносити на рахунок фірми гроші, так як в рамках пакету дистанційного обслуговування передбачено кредитування на суму статутного фонду.

Також надається номінальний директор для Вашої фірми строком на 1 рік. Приїхавши до Чехії, Ви стаєте директором своєї фірми. Також можливо повне ведення Вашої фірми в протягом одного року.

Які терміни відкриття фірми в Чехії та отримання візи?
Відкриття фірми в Чехії займає до 8 тижнів.
Термін отримання візи - 3-4 місяці (залежно від термінів записи в Посольстві).

Отже, якщо Ви бажаєте:
• Жити в країні з високими соціальними стандартами, хорошою екологією, освітою, медициною;
• Стабільності економіки та передбачуваності політики;
• Реалізувати себе і бути впевненим у завтрашньому дні;
• Вести свій бізнес дотримуючись законів, і ні від кого не залежати;
• Кращою частки для своїх дітей;
• Знайти плацдарм для підкорення Європи ...

Встигніть скористатися реальною програмою еміграції до Чехії

Джерело: Валіза


  Схожі новини: {related-news}